Tallenne Nuoret ja muuttuva maaseutu Pohjoismaissa tutkimuskatsauksen julkaisutilaisuudesta on nyt vapaasti katsottavissa

19.03.2024

Maaseutualueet eri Pohjoismaissa ovat kokeneet viimeisen sadan vuoden aikana valtavan rakennemuutoksen: alkutuotannon merkitys elinkeinona on romahtanut, mikä on johtanut monenlaisiin haasteisiin. Palvelujen väheneminen, koulujen lakkauttaminen, pitkät etäisyydet ja väestön ikääntyminen ovat haasteita, jotka näkyvät konkreettisesti myös maaseutunuorten arjessa. Tutkijatohtori Lauri Julkusen laatima tutkimuskatsaus Nuoret ja muuttuva maaseutu Pohjoismaissa tiivistää aiempaa tutkimusta ja historiatietoa nuoruudesta erilaisilla maaseutualueilla neljässä Pohjoismaassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Ajallinen jänne ulottuu 1900-luvun alusta 2020-luvulle.

Lisää julkaisusta, sekä julkaisun tarkemmat tiedot aiemmassa uutisessamme täällä.

Julkaisutilaisuus

Julkaisutilaisuus järjestettiin keskiviikkona 21.2.2024 klo 13.00-14.00 Jyväskylän yliopiston kirjastolla (B116 Tietoniekka).

Tilaisuus järjestettiin hybridinä, jota voitiin seurata myös etäyhteyden kautta. Tilaisuuden streamaus tallennettiin. 

Tallenne on vapaasti katsottavissa Jyväskylän yliopiston sivuilla täältä.

Tallenne on tekstitetty suomeksi. Halutessaan tekstityksen voi laittaa päälle tallenteen alavalikosta videon käynnistettyään.

Tunnelmakuvia tilaisuudesta

Kuva 1: Kaisa Vehkalahti ja Lauri Julkunen juuri ennen tilaisuuden aloittamista.

Kuva 2: Minun Maaseutuni tutkimushankkeen tutkija Maria Vanha-Similä (vas.) ja Funore tutkimushankkeen tutkija Helena Ristaniemi seurasivat tilaisuutta eturivistä.

Kuva 3: Kaisa Vehkalahti (vas.), Lauri Julkunen ja Päivi Armila keskustelevat tilaisuuden lopussa ja vastaavat yleisön kysymyksiin.

Kuvat: Henna Tuomiranta.