Keskustelu- ja muistelutilaisuus maalaisnuoruudesta Sarka-museolla su 23.4.2023 klo 13

04.04.2023

Oletko sinä viettänyt nuoruutesi maaseudulla? Sarka-museolla katsellaan yhdessä valokuvia ja keskustellaan, millaista lapsuus ja nuoruus maaseudulla on ollut. Tule muistelemaan, miten nuoriso maaseudulla vietti ennen aikaansa Loimaan seudulla. Kävitkö Pappisten lavalla tanssimassa vai veikö koulunkäynti tai työnteko aikasi? Mikä oli nuoruudessa parasta?

Voit ottaa mukaan myös omia valokuviasi. Kuvat voit myös lähettää etukäteen sähköpostilla (maria.a.vanha-simila@jyu.fi) tai tuoda museolle ennen tilaisuuden alkua klo 12 lähtien, jolloin niitä voidaan heijastaa muidenkin nähtäväksi.

Tervetuloa!

Minun maaseutuni – Lapsuus ja nuoruus maaseudulla -tilaisuus on huhtikuun Sarka-sunnuntai, jolloin museolla on aina jotakin ohjelmaa sekä vapaa pääsy näyttelyihin.   

Kaikille avoin tilaisuus on osa Jyväskylän yliopiston ja Sarka-museon yhteistä Minun maaseutuni -Ylisukupolvisuus, paikka ja sukupuoli suomalaisten maaseutusuhteen rakentajina -tutkimushanketta. Keskustelu ja -muistelutilaisuus liittyy museolla alkuvuodesta 2024 avautuvaan näyttelyyn, joka kertoo eri-ikäisten maalla viettämään lapsuuteen ja nuoruuteen liittyvistä muistoista, kokemuksista ja tunteista.


Minun maaseutuni – Lapsuus ja nuoruus maaseudulla

Keskustelu- ja muistelutilaisuus

Riihi-tilassa sunnuntaina 23.4.2023 klo 13

Suomen Maatalousmuseo Sarka 383

32200 LOIMAA


Kuvat: Lapsia ja lampaita. Juva 1974. Katri Janhunen, Suomen maatalousmuseo Sarka, Minun maaseutuni -kokoelma. 

Nuori mies ja Solifer-mopo Loimaan Piltolassa, Suomen maatalousmuseo Sarka.